Костов: Мажоритарен вот е като да гасиш огън с бензин

Костов: Мажоритарен вот е като да гасиш огън с бензин | StandartNews.com

София. Мажоритарният избор на част от депутатите няма да решат проблемите на страната, заяви пред "Дарик" Иван Костов. "Имперската структура е наложена с купуване на мажоритарни вотове в Рим, така се е закрепил императора. Когато на България е поставена диагноза за мощно корпоративно влияние при гласуването, въвеждането на мажоритарен вот е като да гасиш огън с бензин", коментира той. Костов цитира и анализ на лабораторията, която оглави, според който задължителното гласуване пък ще увеличи дела на националистическия вот.

Бившият лидер на ДСБ обаче подкрепи идеята за електронно гласуване и отхвърли възраженията, че по този начин се увеличават възможностите за фалшификации. "Интернет банкирането не е опасно, а интернет гласуването е опасно - моля ви!", възкликна той. Според него тези аргументи се използват само от хора, които са абсолютно незапознати със съвременните технологии.

Иван Костов коментира и внесения от ГЕРБ трети вот на недоверие срещу кабинета "Орешарски", като го определи като "крайно необмислено решение". "Това е най- неуместния за тях вот, той ще се обърне срещу тях изцяло – всички най-лоши практики, изпуснатите рискове за националната сигурност, всичко отива на тяхна сметка", смята той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай