Кои са братя Вълневи – гърбът на Цветанов?

Павел и Румен тръгват от Доспат с един куфар

Кои са братя Вълневи – гърбът на Цветанов? | StandartNews.com

Кои са братя Вълневи, гръб на Цветан Цветанов и гръбнак на новата му партия Републиканци за България. Единият от братята, които от години живеят в Чикаго – Павел Вълчев, стана днес зам.-председател на новия проект. Като дясна ръка на Цветанов той ще обикаля с лидера страната, за да гради новите републикански структури. Цветанов каза, че до месец ще има 100-процентово покрие на страната и ще е напълно готов за изборите като конкурент и контрапункт на Бойко Борисов.

ВИЖ ОЩЕ: Цветанов прати джипката на Борисов в гаража

Павел и Румен Вълневи тръгват от Доспат с един куфар. Работа, работа, работа и след 10 години резултатът е налице. Днес Вълневи управляват най-големия български бизнес в Чикаго. Тяхна е транспортната компания „AmeriFreight“ с над 600 камиона, веригата магазини „Сердика“, най-модерният трък стоп в района на Чикаго „AF Truck Center“ и други бизнеси.

Вълневи създадоха и телевизия BiT, която тръгна от Чикаго през 2013 г., и създадоха атмосфера на свободно слово без намеса в редакционната политика. Те са и най-големите дарители на българската общност във Ветровития град.

ВИЖ ОЩЕ: Кой кой е в партията на Цветанов

За братя Вълневи работят около 700 души. Зад океана те създават семейства и сега имат по 2 деца. С тях също живеят родителите им. Голяма част от братовчеди, роднини и приятели са също на американска земя. Работят почти всеки ден и почиват само на Коледа.

ВИЖ ОЩЕ: Застрахователи заклещиха Цветанов, търсят му сметка

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай