Сряда,

Кметът на Белица с призив към ЕК: Помогнете на общините в България

От: СТАНДАРТ -
1025
Кметът на Белица с призив към ЕК: Помогнете на общините в България
A
A
A

Помогнете на българските общини да завършат европейските проекти! С този призив кметът на Белица Радослав Ревански се обърна в Брюксел към София Алвеш, която отговаря за оперативните програми за България.       

Днес се състоя среща между българската делегация в Комитета на регионите и представители на Европейската комисия. Тя се проведе в Брюксел преди 150-ата пленарна сесия на Комитета.

На нея кметът Ревански се обърна към София Алвеш с въпрос-коментар относно текущите европейски проекти, които се реализират по линия на европейските оперативни програми. Той акцентира на липсата на индексация на строителните обекти от страна на уравляващите органи в България заради високата инфлация, поскъпването на строителните материали.

Ревански заяви, че се надява на активно участие от страна на Европейската комисия. Кметът на Белица апелира за търсене на всички възможни законови способи за решаването на проблема от българските и европейски институции, за да не се стига до загуба на европейски средства и то в момент на икономическа, социална и политическа криза, в която се намира България.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички