Хора на Костадинов размахвали депутатски карти на протеста

По фасадата на Столичната община са хвърляни камъни и яйца, има и счупен прозорец

Хора на Костадинов размахвали депутатски карти на протеста | StandartNews.com

Провокации и сериозно напрежение имаше на протеста на „Възраждане” снощи. Привърженици на партията се опитаха за втори път да свалят украинското знаме от сградата на Столичната община. Извадиха и стълба, с която опитаха да го направят. Стигна се до намеса и сблъсъци с полицията. Председателят на партията Костадин Костадинов крещеше пред медиите, че няма да позволи чуждо знаме на чужда страна (Украйна - бел.ред.) да бъде поставено върху обществена сграда.

„Това не е просто хулиганска агресивна проява срещу фасадата на Общината. Това е атака срещу лицето на българската държавност и тя в голяма степен е провокирана или организирана от една политическа партия. Нещо, което е недопустимо в 21 век”, заяви тази сутрин пред Нова телевизия председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

Той отбеляза, че по фасадата на Общината са хвърляни камъни и яйца, като има и счупен прозорец. „Със стълба са опитали да свалят знамето. Благодаря на полицията, която си свърши работата”, каза още Георгиев.

„Една дама депутат от същата партия (Възраждане - бел.ред.) стои с вдигната карта и я държи през ялото, навирайки я в лицето на полицаите. Уважаеми депутати, вашите карти не са ви дадени, за да помагате на вандалски и хулигански прояви на агресия по отношение на българските институции”, добави още той.

„Ние не приемаме ултиматуми. Независимата местна власт е взела ясно своето решение и то е за солидарност с народа на Украйна”, категоричен беше председателят на Столичния общински съвет.

Той съобщи още, че областният управител обжалва в съда решенията за поставяне на украинското знаме на фасадата на Столичната община и за преименуване на площад и алея в чест на Украйна. „Ние няма да се откажем, защото когато позицията е правилна, тя трябва да бъде отстоявана”, заяви Георги Георгиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай