Харесва ли Радев БСП и защо няма да им даде мандат за правителство

Христова не бе категорична дали ще се реализира трети мандат или ще има предсрочни избори

Харесва ли Радев БСП и защо няма да им даде мандат за правителство | StandartNews.com

Президентът не е в добри отношения с БСП, а това ще се отрази на решението му на кого да връчи третия мандат за съставяне на правителство от сегашното 47-о Народно събрание, стана ясно от коментар пред НоваНюз на политическия психолог проф. Антоанета Христова.

„Когато разглеждаме третия мандат, е много важно да видим мотива на президента. Според мен мотивът на президента няма да е да даде този мандат на БСП”, каза Христова, подчерта липсата на подходящи отношения между "Дондуков" 2 и "Позитано 20" и добави, че по-вероятно е мандатът да отиде при "Демократична България".

Христова не бе категорична дали ще се реализира трети мандат или ще има нови предсрочни избори. "Моето усещане е, че всичко може да се случи. Защото отговорността към избирателя е да бъдеш много по-категоричен: правя-не правя правителство, опитвам се-не се опитвам".

„Единствените политически партии, които са казали каква е позицията им категорично - че няма да правят правителство - са тези, които са в опозиция. Особено "Има такъв народ" продължава да го играе и да държи зрителя на къса верижка. Държането на къса верижка на зрителя е лошо – предвид това, че зрителят в момента е в много високи нива на стрес. Не трябва да го държим на къса верижка", добави психологът.

Според нея при хипотеза за предсрочни избори: "Тези, които са гласували за "Продължаваме промяната" (ПП), те няма да гласуват за ПП”.

"Ако изборите са честни, разпределението на политическите партии  ще бъде много различно от това, което очакваме в момента”, подчерта Антоанета Христова.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай