Събота,

Харалан Александров с култово изказване. За вълка Борисов

От: Иван Ангелов, кадър НоваНюз -
2331
Харалан Александров с култово изказване. За вълка Борисов
A
A
A

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов кани "Продължаваме промяната" да станат част от неговата глутница. Той се опитва едновременно да ги наставлява, поучава, да флиртува с тях и да ги учи, смята културният антрополог Харалан Александров.

В предаването "Офанзива" по НоваНюз Александров обясни, че връщането на Борисов на власт би значело реабилитация. "ПП биха спечелили само, ако управляват с ГЕРБ и "Демократична България", така ще се научат на политика. Крехкият и труден процес, в който двете партии се въвлякоха, е породен от това, че са достатъчно интелигентни, за да видят полза от разговорите помежду си, не само за себе си, но и за обществото", каза експертът.

По думите му всичко, което ПП казаха, че ще постигнат с революция, се проваля драматично.

Според него опитът да бъде преборен Борисов чрез конфликт е обречен на провал. "Той е вълк с много белези, който отнася другите. Нямат шанс малките, сладки, пухкави кученца. Партиите опитват да излязат от ситуацията на конфликт и да влязат в нормалната. Има обнадеждаващи признаци за това, да приемем, че политиците са добронамерени и загрижени от ситуацията", посочи Александров.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com