Хамид се извини на Настимир. Номинира го за премиер

Уникален артист, каза депутатът

Хамид се извини на Настимир. Номинира го за премиер | StandartNews.com

Зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид се извини на депутата от „Продължаваме промяната” Настимир Ананиев за побутването в пленарната зала на парламента вчера. След изказване на Явор Божанков и Костадин Костадинов в пленарната зала настана суматоха, при която Ананиев налетя на Хамид, който пък го бутна.

През цялото време бях с гръб, опитвайки се да въведа ред, каза Хамид. И обясни, че е искал да защити колегата си Халил Летифов, който е с патерици след операция, а срещу него е имало изключително тежка агресия. Ананиев бълваше всякакви ругатни и обиди, ако ги кажа, СЕМ ще затвори бТВ за 6 месеца, разкри Хамид.

Искам обаче да поднеса своите извинения за грозната ми постъпка. Не беше редно, заяви депутатът.

„Признавам, че вчера бяха надигран и надхитрен, защото бях провокиран от Ананиев… така умело изпълни този плонж. Нали не мислите, че с тези малки ръчички мога да съборя този исполин? Той е с две глави по-висок от мен и поне с 46 кг по-тежък. Той е Крали Марко, като канара е. Този човек и с фадрома не мога да го съборя. Едно време Божидар Искренов имаше много уникален талант като футболист - с много рязка чупка в кръста така падаше за дузпа, че нямаше съдия, който да не му я даде. Вчера г-н Ананиев само с докосването така се хвърли, че би му завидял и Божидар Искренов, ако гледа тези кадри. Уникален провокатор!", коментира още Хамид Хамид.  Той припомни как преди години с една кофа Ананиев се търкалял в кулоарите на НС, провокирайки шестима охранители от НСО да го влачат, а той да крещи: „Аз имам права”.

Изключителен артист. Уважавам го за тези му качества, каза Хамид. И заяви, че номинира Настимир Ананиев за премиер. Има силата на Борисов и дипломатичността на Кунева.

Ще бъде уникален премиер. Ако не стане, ще го предложа за председател на НС, там горе няма кой да го бутне, допълни Хамид.

Няма тематична коалиция. Така опонентите се опитват да оправдават собственото си безсилие. Нищо не ни е събрало. Ние сме опозиционна партия. Работата на опозицията е да показва недъзите на управлението. И ние това правим. Управлението е провалено. То е най-некадърното за целия преход. То ще се самосвали. То вече се е самосвалило, но те не го осъзнават, категоричен бе Хамид Хамид.

Властта иска да си осигури мнозинство, но това не може да става по методите на Гогол с купуване на мъртви души, подчерта Хамид. И допълни: „В момента се извършва такова купуване на мъртви души. В медиите има достатъчно информация, че върви такъв процес. Има и ужасна инфлация. В медиите се твърди, че първите гласове са били по 1 милион, сега са 3 милиона. Значи първите са прецакани”, каза Хамид.

Това правителство не направи нищо за хората, за бизнеса, за земеделските производители. Единственото, което прави е да обслужва олигарсите. Техните олигарси свалят това правителство, заключи депутатът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай