Сряда,

ДПС събира факти за българския Джон Траволта

От: Мартина Суботинова -
598
ДПС събира факти за българския Джон Траволта
A
A
A

„Кирил Петков много прилича на Джон Траволта. Казахме, че ще подкрепим всички негови действия по осветляване работата на ББР. Проверили се дали фирмите са обслужвали кредитите, попита депутатът? Имаме и сериозни сигнали, факти и обстоятелства за лицето Кирил Петков. Ще ги споделим с институцииге, които отговарят за сигурността на страната.“ Това заяви депутатът Хамид Хамид от ДПС.

Кирил Петков е знаел, че има канадско гражданство. Радев го попитал кое носи в сърцето си България или Канада. И той отговорил България, което подвело президента, коментира Хамид пред БТВ. По думите му има нарушение на закона и Конституцията.

Винаги сме осъждали всякакво насилие и всякакъв произвол на полицията. Това каза депутатът от ДПС, запитан какво е отношението на партията към полицейските побои на протестите миналата година.

С този текст от правилника, който е за изслушване на наказателно-правните политики се злоупотребява. Няма как, който и да е магистрат има забрана да дава информация по текущи производства. И не знам дали главният прокурор не е пред труден избор - да уважи депутатите от една страна и да наруши законите и Конституцията от друга, коментира Хамид явяването на Гешев в парламента.

Парламентарната група на ДПС ще вземе на свое заседание решение дали да се свали охраната на Главния прокурор. Чухме, че той не е притеснен от това, посочи той.

Ако бъдем поканени ще участваме в разговор за политики и стратегии за всеки, който ни покани. И ще решим, какво да правим. Който не ни иска подкрепа, няма да я получи, посочи той. Ще участваме активно и в разговорите по актуализация на бюджета. Ще настояваме да има повече средства за малките общини и малките болници, каза още Хамид.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички