Кънев: Разпад може да има само в главата на безумци

Кънев: Разпад може да има само в главата на безумци | StandartNews.com

София. Реформаторите трябва да влязат в преговори с ГЕРБ с ясна позиция и да има гаранции за провеждането на реформи. Това обяви лидерът на ДСБ Радан Кънев пред bTV. Той отхвърли спекулациите за разпад на блока.

„Разпад може да има само в главата на безумци. В блока има видими различия, но целта ни е да не ги замитаме под масата, а да се показват. Ние ще излезем днес с обща позиция. Общото в Реформаторския блок е повече от разликите. И няма да има проблем да има обща теза. Ние искаме ясни и прости неща. Искаме реформаторско управление, което да направи реформа в правосъдната система, да изкара истината за „Южен поток", за КТБ, за промяна в обществените поръчки", обясни Радан Кънев.

По думите му темата за това дали блокът би приел Бойко Борисов да е начело на правителство, подкрепено от реформаторите, лидерът на ДСБ посочи, че в момента не стои.

„Много по-добре за България е да има нови лица на власт. Не е възможно Реформаторският блок да участва в нереформаторско правителство", уточни обаче той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай