Камбитов: Ще продължим да работим за развитието на общината

Камбитов: Ще продължим да работим за развитието на общината | StandartNews.com

През следващите години администрацията и общинският съвет ще продължат да работят в една посока - развитието на града. Съставът на ОбС през мандат 2011-2015 г. беше разнороден, но нямаме нито едно върнато решение. Това е показателен факт за добра съвместна работа, надявам се да продължим в същия дух и през следващия мандат", каза ден след победата си на изборите за кмет на община Благоевград Атанас Камбитов. Той благодари за гласуването му доверие, както от страна на жителите на община Благоевград, така и на всички партии, които застанаха зад кандидатурата му.

Камбитов постигна видими резултати през последните четири години, като завърши всички започнати проекти в срок без никакви санкции. В резултат на работата на него и на екипа му общината до края на 2017 година има защитени 176 млн. лева.
Той припомни, че в момента в града се реализира Националната програма за енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради, чрез която в местната икономика ще влязат около 90 млн. лева. През 2016 г. ще бъде завършено и депото за твърди битови отпадъци, като по този начин ще бъдат премахнати санкциите от ЕС, наложени заради това, че до 2011 година не са направени никакви постъпки за построяването на съоръжението. В Благоевград започва и поетапно изграждане на LED осветление, което ще реши проблема не само в града, но и по селата. Върху част от територията на бившите казарми ще бъдат изградени Експо център, нов православен храм и музей на Македоно-Одринското опълчение.

Едно от най-проблемните и опасни кръстовища, намиращо се до ПГСАГ "Васил Левски" ще стане кръгово, с което ще се улесни трафикът в града. За безопасността на пешеходците ще бъде изграден надлез, тип „пасарелка", над бул. „Джеймс Баучер", където само през за последните години има двама загинали пешеходци и десетки ранени. Започва реализирането на проекта „Спортен Благоевград", а до дни ще бъде открит и новият плувен басейн с олимпийски размери, който е в кв. „Еленово". До 2020 година общината ще се опита да защити проекти за над 480 млн. лева, допълни градоначалникът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай