Какво ще сънуват депутатите? Говори Рамадан Аталай

ДПС може да извади България от тази ситуация, каза той

Какво ще сънуват депутатите? Говори Рамадан Аталай | StandartNews.com

Ако пак влизаме в схеми, има и много други схеми, чрез които изобщо да не съберем кворум и пак да отидем на избори. За първи път от 1997 година виждам такова нещо, но явно и това може да се случи.

Това каза в кулоарите на парламента депутатът от ДПС Рамадан Аталай, който коментира безпрецедентната ситуация около избора на председател на Народното събрание.

"Политическите лидери да седнат и да се разберат за едно консенсусно лице. ДПС иска да се ситуира парламента и после да се премине към следващите стъпки - да се създаде правителство, ако има мнозинство. Ако няма мнозинство, отиваме на избор, но какво по-различно ще се случи на тези нови избори и какво да очакваме от тях? Избирателят ще прецени много точно и ясно кой доведе страната до това положение и кой не иска да поеме управлението на страната. Едните ги е страх да вземат управлението и да управляват, другите емоциите им надделяват и от неопитност - искат, ама не могат", добави той.  

"Не знам какво ще сънуваме тази вечер. Всички останали партии очакват тази криза да се оправи от само себе си и те да дойдат, да седнат на пиедестала и да кажат - Ние можем да управляваме. Пак ще попитам - Кой доведе страната до това положение? Знам само, че ДПС може да извади България от тази ситуация", завърши Аталай, предава novini.bg.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай