Какво ще прави ДБ, ако вземе третия мандат?

БСП не пречат на депутинизацията, каза Атанас Атанасов

Какво ще прави ДБ, ако вземе третия мандат? | StandartNews.com

В момента се съставя управленска програма за 6 месеца и след това да се прецени дали да се иска вот на доверие. Това каза съпредседателят на „Демократична България“ ген. Атанас Атанасов в ефира на Нова телевизия. Попитан ще събере ли нужната подкрепа правителството на Асен Василев, Атанасов заяви, че тези, които разбират в какво тежко състояние е държавата, би трябвало да подкрепят едно правителство.

„В противен случай означава политическа дестабилизация. Имаме да получаваме много пари по Плана за развитие. Ако не си свършим работата, парите по него може да станат и нула“, заяви той. 

"Основното условие е да създадем добри русловия за борба с корупцията у нас. Много е важно КПКОМПИ да заработи, защото през последната година не сме чули каквото и да било да е свършено", посочи още Атанасов.

Относно изгонването на 70 руски дипломати съпредседателят на ДБ заяви, че някои от политическите сили, които са казали, че това е правилно, са постъпили лицемерно. "Защото на председателския съвет знам как някои хора се държаха, какви им бяха тезите, а след това как се изкараха евроатлантици. Преди известно време, на среща на върха на НАТО, категорично бе посочено, че основния враг на НАТО е Русия. Т.е. всички членки на НАТО следва да ограничат руската зависимост и да се борят с руския шпионаж", коментира той.

По думите му БСП не пречат на депутинизацията. "Коалицията зад правителството в оставка имаше за основна задача борбата с корупцията в Борисовата държава", посочи той.

"Разузнаването трябва да събира информация извън страната, а не да се занимава с политическите боричкания вътре в страната", смята Атанасов. Той допълни, че е необходимо създаването на цялостна система за лоялност в службите, за да се елиминира рискът от това да има работещи за чужди правителства в службите ни.

"София е била център на шпионската дейност на Москва за целите Балкани. Явно и сега продължава да е така", заяви Атанасов. 

Атанасов за пореден път заяви, че за тях е изключително важно да бъде реализиран първият мандат. "Третият мандат, ако ни бъде даден, то ние сме отговорна политическа сила и ще се опитаме да направим всичко възможно да не се стигне до предсрочни избори. Имаме някакъв план, но трябва да се реализира първият мандат", каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай