Кадиев: Властта се съобразява с Атака

Кадиев: Властта се съобразява с Атака | StandartNews.com

София. "Правителството е принудено да се съобразява с Атака, защото без националистите не може да започне парламентарният ден." Това заяви депутатът от БСП Георги Кадиев пред bTV. 

"Поведението на Волен Сидеров на КСНС беше безобразно. Да мълчиш е неправилно, но ако влезеш в конфликт, депутатите от Атака няма да се явят, няма да има парламентарен ден. Влязохме във филм, който няма край", коментира Кадиев.

Червеният депутат застана в конфликтна позиция по време на националния съвет на столетницата в четвъртък. Кадиев сподели преди дни във Фейсбук, че e бил наречен „вампир, който пие партийна кръв", както и че лидерът на БСП Сергей Станишев си позволил да коментира жена му. „Няма да седя да търпя. Не съм се вкопчил в политиката, нито в парламента", категоричен бе Кадиев. Той разказа, че според негови съпартийци той и Татяна Дончева били „вампирите". „На пленума казах, че там е мястото да ми снемат доверието, ще върна депутатския мандат за 5 минути. Нямаше реакция", обяви Кадиев.

Той разказа, че на Националния съвет на БСП само 6 души са гласували против оставането на Сергей Станишев на лидерския пост. „Досега не съм виждал такъв превес. Националният съвет вече се е откъснал от мнението на масата, а това е проблем. Вървим към лидерска партия. Крайно време е да прекъснем порочната традиция в повечето партии – предният председател да посочва следващия", обясни Кадиев.

„Хората изгубиха доверие в правителството рязко, но предсрочни избори не са добър вариант. В израелския парламент има 120 депутати от 12 партии. Стават невъзможни коалиции. Натам вървим, към хаос", заяви Кадиев. Той подчерта, че трябва да се даде шанс на премиера Пламен Орешарски сам да избере хората в кабинета, тъй като сега само няколко са негово лично назначение. По думите му, процедурата е била нарушена при избора на кандидатура за шеф на ДАНС, за преговорите с ДПС, както и кои ще са министрите.

На покана от водещата да сподели подробности "от кухнята" на червената партия, Кадиев опонира: „Не съм от кухнята, и то не само аз, а огромна маса от членовете на парламентарната група са от коридора".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай