Кадиев е песимист за промяна в БСП

Кадиев е песимист за промяна в БСП | StandartNews.com

София. Водачите на листите на БСП за предстоящите избори са познати лица и това означава, че промяната в партията се отлага. На това мнение е бившият депутат от левицата Георги Кадиев.

„С тях едва ли може да се загуби, но едва ли може и да се спечели нещо кой знае какво допълнително", коментира Кадиев пред БНР.

Той посочи, че се е надявал на нови лица, които да привлекат нови избиратели.

„Някакви хора, които се колебаят дали да гласуват за БСП и сега да видят нещо ново. С изключение на една кандидатура в Русе , като че ли нищо друго ново не видях, което за мен означава едно просто нещо, че промяната в БСП се отложи и този път и очевидно не мисля, че и това ръководство може да я направи", коментира Кадиев.

По думите му водачите на листи е трябвало да са местни хора, които да са уважавани и „да имат своя собствена тежест в тази общност, в която живеят".

„Всички така наречени национални фигури, които ние считаме, че трябва да бъдат в следващия парламент спокойно могат да бъдат на втори, трети места и да се борят за тях. Те също в голямата си част са избираеми места", каза още той.

„Аз никога не съм разбирал защо един и също човек трябва да го местиш от регион в регион, всеки парламент в различна област, тъй като в предната му област вече не го харесват или не го искат и да го налагаш едва ли не насилствено. Няма никакъв смисъл от това нещо", заяви бившият депутат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай