Кадиев: Атака да решат ще подкрепят ли правителството

ГЕРБ и Атака са виновни за случващото се НС, каза депутатът

Кадиев: Атака да решат ще подкрепят ли правителството | StandartNews.com

София. „Атака най-после трябва да каже подкрепя ли това правителство или не, тази раздвоена позиция е неразбираема". Това заяви депутатът от Коалиция за България Георги Кадиев в сутрешния блок на бТВ. „Разбирам, че да обявят публично такава позиция за тях е целувка на смъртта заради ДПС, но е национално отговорно поведение в тази ситуация да осигуриш подкрепа", продължи той.

Кадиев обясни, че на хората им е писнало от случващото се в парламента. Той бе категоричен, че виновни за това са колегите му от ГЕРБ, но и тези от Атака, които са направили демонстрация, отивайки всички на посещение в Брюксел.
„Не знам кой плаща цената на Атака, това са разговори над моето ниво", обясни още Кадиев за отсъствието на депутатите от Атака от пленарна зала. „Няма нищо страшно в това да отидем и на избори", допълни той.

„Всички сме пратени в тоя парламент, за да вършим работа там", каза още Кадиев и уточни, че не е привърженик на експертните правителства. „Те размиват отговорността, привърженик съм на политическо ангажираното правителство. В момента това правителство зависи от 3 партии", допълни още той.
„Миналата седмица не свършихме нищо, каква отговорност ще поемат ГЕРБ за това, попита той. Имайки предвид и задаващата се зима и необходимостта от ремонт на основни закони, сега няма необходимост от нови избори. Времето и хората ще преценят кога да са изборите. На мен ми е изключително неприятно да работя в тази среда, не искам да ми викат мръсен комунист и червен боклук, посочи Кадиев. В политиката по-добро от лична отговорност няма", подчерта депутатът от Коалиция за България по повод провалилите се заседания в Народното събрание от изминалата седмица, при които не бе събран кворум.

„И самият премиер не може в такава ситуация да се огъва, казахме, че правителството ще е експертно, не съм чувал Делян Пеевски да е експерт", продължи Кадиев и изтъкна, че „винаги има граница, която не трябва да се прекрачва".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай