Изненада! Корнелия не ще да подава оставка

Самата Нинова пое цялата отговорност за изгубения евровот и подаде оставка на Пленум на партията на 28 май 2019 г.

Изненада! Корнелия не ще да подава оставка | StandartNews.com

Няма да внеса оставката си на 49-тия конгрес, изненадващо обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в началото на петото заседание на 49-тия конгрес на партията. Самата Нинова пое цялата отговорност за изгубения евровот и подаде оставка на Пленум на партията на 28 май 2019 г.

"Още не сте се произнесли, но другари се самоиздигат за председатели вече. Други вече без да са издигнати се считат за такива и раздават кабинета на "Позитано"", коментира Нинова. "Трети ме пратиха в миналото и даже приживе ми отредиха място в историята", посочи Корнелия Нинова.

"Другари, които тези дни се събирате по ресторанти, кабинети, бизнес офиси и се сговаряхте, карахте как да разделите наследството след Корнелия Нинова да ви кажа: още не съм умряла и освен наследството не е открито. Чакайте, не бързайте, ще имате възможност, но не сега, не веднага и не тук на този конгрес", подчерта Нинова.

БСП не се продава - по-скоро търговците ще напуснат храма, отколкото да ви дадем да го превземете отвътре, каза още Нинова.

"БСП не се продава, тя не е стока - ако можете да купите 10-20 търговци в храма, зад каузата на партията стоим стотици хиляди", посочи Нинова. Тя коментира подадената от нея оставка: "Отворих кутията на Пандора. За две седмици видях как всички пороци на Прехода, на бизнес интереси, на подмяна, на натиска и парите, срещу които се борим в държавата, мощно нахлуха в БСП", заяви Корнелия Нинова.

Според нея различни политически и икономически лобита са задвижили интересите си за овладяване на БСП и за поставяне начело на нов председател. "На тези бизнесмени, които отвън се опитват да се бъркат в партийните ни работи, искам да кажа от тук, от това място, защото не ходя в кабинетите им: "Наиграхте се последната една седмица - затворете си портфейлите, уважаеми господа", подчерта Нинова.

„Мнозина ми градиха в годините фалшив образ на човек, обладан от егото си, който се стреми само към постове. Ако това беше вярно, сега пред вас щеше да стои председател на Народното събрание. Ако това беше вярно и мислех само за собственото си благоденствие и оцеляване, нямаше да правя никакви промени в БСП. Щях да се договоря с всички. Нямаше да има вътрешна опозиция. Ако това беше вярно, щях да се сговоря с едрия бизнес и някои от тях те си знаят кои, нямаше днес в този ден и предишните няколко да наддават за главата ми. Не поставям поста на първо място, но не мога да гледам безучастно как вярата, усилията на стотици хиляди хора изтичат в канала“, подчерта Корнелия Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай