Изключват Кадиев от БСП

Изключват Кадиев от БСП | StandartNews.com

Миков знаел от няколко дни за решението на депутата

Изпълнителното бюро на Градския съвет на БСП-София обяви днес, че кандидатурата на депутата Георги Кадиев за кмет на София автоматично прекратява членството му в партията.

"Настояваме, ако е запазил част от своя морал, чест и достойнство, за което твърди, да се оттегли от парламентарната група на БСП и да напусне Народното събрание, в което беше избран с нашите гласове", заяви още в позиция председателят на столичните социалисти Калоян Паргов. Както вече стана ясно, на закрито заседание на парламентарната група във вторник вечерта Кадиев казал на колегите си, че ще влезе в битка за кметския стол на Йорданка Фандъкова. Соцдепутатите буквално загубили дума, а спонтанно от няколко места се чуло "Жоро, какво ти става, бе!", "Ти сериозно ли?". Точно по това време заседанието се водело от зам.-председателя на БСП Янаки Стоилов, тъй като Михаил Миков не бил там.

Днес червени неофициално коментираха, че Кадиев бил казал решението си по-рано на председателя на БСП. "Приемаме тези негови действия за директно насочени срещу партията и пряко обслужващи интересите на нашите политически опоненти", обяви днес Паргов.

А още в деня на заседанието на червените депутати от АБВ дадоха да се разбере, че ще обсъдят сериозно подкрепа за Кадиев, тъй като е добър кандидат за кмет.

Георги работи сам за себе си
Михаил Миков, председател на БСП

Георги Кадиев не представлява партията, представлява единствено себе си в тази ситуация. Това се случва във всички партии. Пример за това е случаят в Пловдив - ситуацията с ГЕРБ. Политическият разврат и политическото номадство е характерно за българския политически живот. Аз лично ще гласувам "за" неговото изключване от парламентарната група. Знаете, че гласуването е тайно и се взима с мнозинство две трети.

Имаше разговори с нас
Кирил Цочев, АБВ

Не сме го обсъждали в парламентарната група, но е имало разговори на партийното ръководство с Кадиев. Ако постъпи такова предложение за тази кандидатура, то ще бъде разгледано обстойно. Смятам, че той е авторитетна личност със собствено мислене, която не спазва указанията на "Позитано" 20. Това е позитивна черта. Бил е кандидат за два мандата и е подготвен да изпълни функцията на кмет на столицата. Аз бих застанал зад него. Подкрепям тази кандидатура, но за момента тя не е поставена официално от партийното ръководство за обсъждане. Това би била една интелигентна кандидатура за АБВ с различно мислене.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай