Избраха Екатерина Йорданова за шеф на Жени-ГЕРБ

Нейната номинация бе подкрепена от общо 840 делегати

Избраха Екатерина Йорданова за шеф на Жени-ГЕРБ | StandartNews.com

Екатерина Йорданова е новият председател на организация Жени-ГЕРБ. Нейната номинация бе подкрепена от общо 840 делегати на днешното заседание на Националния изпълнителен съвет на организацията. Петима се въздържаха, а други пет бяха против. 

От 2011 г.  Йорданова е общински съветник в Столичния общински съвет, вицепрезидент е на Международната транспортна федерация и др., член на Надзорния съвет на европейската агенция за транспортна безопасност, магистър по международни отношения, владее няколко езика.

"Много е важно в битките за женско равенство да застанат мъжете. Те са изключително важни - разбирането, съпричастността им могат да ни дадат възможност да променим света. В целите за устойчиво развитие на ООН в програма 2020-2030 отново присъства равенството между мъжете и жените. Предишните цели не успяха да го постигнат. Във всички организации, които съм ръководила, първата и основна тема винаги е била овластяването на жените. Това навсякъде е огромен проблем. За щастие, това тук в ГЕРБ и с лидера, който имаме Бойко Борисов това не е така", коментира тя след избора.

ГЕРБ е дала един огромен брой жени в политиката, в местните власти, жени народни представители, първата жена кмет на столицата, народни представители в Европа, първата жена председател на Народното събрание. Жените имат незаобиколимо място в ГЕРБ. Но задачата ни е да пренесем този модел във всеки град, в обществото, продължи тя.                                                                                                                                             

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай