Иво Христов № 4 в листата на БСП, Станишев аут

Деница Златева и Янаки Стоилов в топ 3, Божанков разчита на преференции

Иво Христов № 4 в листата на БСП, Станишев аут | StandartNews.com
  • Деница Златева и Янаки Стоилов в топ 3, Божанков разчита на преференции

Очаквано Сергей Станишев е аут от листата на БСП за евровота.  В нея обаче има президентска изненада – на четвърто място е началникът на кабинета на Румен Радев Иво Христов. Това реши по предложение на лидера Корнелия Нинова изпълнителното бюро на БСП, което заседава и в момента. То ще излезе пред пленума на червените със списък за Брюксел, който лидерът Корнелия Нинова ще настоява да се гласува анблок.

ВИЖ ОЩЕ: Вижте кой ще влезе в листата на БСП /ОБНОВЕНА/

Война за Сергей Станишев ще се разрази на пленума, прогнозират висши социалисти. Вътрешната опозиция настоява той да е част от отбора на БСП и ще защитава до последно за включването му в листата. Името му със сигурност ще бъде издигнато от залата и ще предизвика гласуване един по един ли да се избират кандидатите за Брюксел или накуп. Вътрешната опозиция настоява за още една силна фигура в списъка Румен Гечев. Очаква се, ако не присъства в списъка, той също да бъде лансиран в залата.

Аз вярвам, че Станишев ще присъства в листата, защото той има най-много номинации в партията, а и е най-успешният български евродепутат, каза в ефира на бТВ Елена Йончева. Тя нарече президента на ПЕС „добрия рицар”. Повод бе играчката, която Станишев подари на сина на Йончева на пленума миналия месец, който определи депутатката за водач на листата.

Според червени депутати веднага след Йончева е зам.-председателката на БСП по международната дейност Деница Златева – вицепремиер по европредседателството в служебния кабинет на проф. Огнян Герджиков, назначен от президента Румен Радев.

За да обезвреди вътрешната опозиция соцлидерката Корнелия Нинова е сложила на знаковото трето място едно от лицата на инакомислещите - Янаки Стоилов. След него е началникът на кабинета на президента Румен Радев – Иво Христов. Човекът, който пише речите на държавния глава, оглави миналия месец Съвета за стратегическо развитие към президента. Той бил лична номинация на Нинова – като представител на гражданската квота.

В топ 10 се нареждали още депутатът Петър Витанов и сегашните евродепутати Петър Курумбашев и Момчил Неков.

Синът на Любен Корнезов - Александър Корнезов, съдия в Европейския съд, бил също определен за по-предните места, твърдят от „Позитано” 20. В листата влизали Александър Симов, Крум Зарков, Филип Попов и Явор Божанков. Божанков вече се похвалил, че е заел 12-то място, но ще се бори за челото чрез преференции – както влезе в 44-тия парламент.

Коалиционният партньор "Нова зора" предложи в листата да влезе анализаторът и преподавател по геополитика Валентин Вацев.

На последно място в листата е представител на коалиционните партньори Емил Георгиев от Политически клуб „Екогласност”.  47%  от хората в листата са до 40 години, похвалиха се от БСП.

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай