Ивайло Мирчев разкри какво са си говорили с БСП

„Демократична България” не е провалила преговорите за нов кабинет, каза депутатът

Ивайло Мирчев разкри какво са си говорили с БСП | StandartNews.com

„Демократична България” не е провалила преговорите за нов кабинет, а от доста време се опитва да прояви разум и страната да има управление”. Това заяви в студиото на Нова тв депутатът от ДБ Ивайло Мирчев.

Той коментира и скандала с изтеклия запис от закритото заседание на парламентарната група на партията. „Ние бяхме информативно на срещата с Корнелия Нинова. Информативно. Това сме го заявили публично. Това е регулярна среща на парламентарната група и няма нищо скандално. Всичко казано в този запис – ние сме го заявявали публично”.

По думите на Мирчев ДБ е отишла на срещата с БСП – не за да преговарят, а да чуят дали са успели да се разберат ПП и ИТН. „Христо Иванов каза точно това. ДБ няма да влиза в тези преговори преди ПП и ИТН да постигнат съгласие. Точно това сме казали публично. Призовавам всички да гледат целия запис, който е с идеално качество и е на страницата на ДБ. На записа има един български държавник, който говори точно като визионер и държавник и няма нищо срамно и скандално в това, което казва”.

Според депутата основният приоритет на ДБ е борбата с инфлацията, Еврозоната и Шенген, енергийната независимост на страната. „Затова призовавахме многократно – някои политици да не се държат като малки деца в детската градина и да не си мисля, че тяхното его е по-голямо от България – да седнат и да съставят кабинет, защото след тези избори – нищо добро не ни чака”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай