Иван Портних: Няма да позволя да се упражняват по темата „Градски транспорт"

Иван Портних: Няма да позволя да се упражняват по темата „Градски транспорт" | StandartNews.com

Години наред общинския превозвач е бил натикван в ъгъла

„Няма да позволя на никого да се упражнява по темата „Градски транспорт", защото работим усърдно, за да стабилизираме общинския превозвач, заяви на среща със синдикалната структура на КНСБ в предприятието кандидатът за кмет на ГЕРБ във Варна Иван Портних. Според него това е целта и на кредита от 5 млн. лв., с който искаме да разплатим всички стари задължения и да преустановим заплащането на изключително високите лихви по тях. Това е целта и на планираната оптимизация на транспортната схема. Новият подвижен състав е вече факт и щом окончателно приключим работа по настоящия проект, ще се възползваме от възможностите, които предлага новият програмен период, за да кандидатстваме за още транспортни средства", информира Иван Портних. Варна ще има най-модерният обществен транспорт, каза той.

Иван Портних разби и друг мит, който упорито се лансира в общественото пространство. „Решението един вътрешен оператор да обслужва линиите на градския транспорт е свързано с изисквания на ЕС, а не цели съсипване на частния превозвач, както някой умишлено втълпяват на хората. Служителите на „Транстриумф" няма да бъдат ощетени - предстоящата трансформация ще бъде извършена в диалог с тях", увери Иван Портних. Той припомни, че положителните резултати зависят не само от кметски екип, но и от  Общинския съвет, който е принципал на „Градски транспорт". „Затова, за да няма съмнителни подмолни мнозинства, трябва да има ясна политическа отговорност в ОбС. Ние сме готови да я поемем", подчерта кандидатът на ГЕРБ за кмет на Варна. Той припомни , че Варна е на финалната права с най-големия проект - „Интегриран градски транспорт".
Високоскоростно трасе, 70 нови автобуси, автоматична билетна система, система за контрол на трафика, велоалеи, 3 микробуса за хора с увреждания – това са част от придобивките, които водят до по-добра мобилност, по-достъпна инфраструктура, по-екологичен транспорт във Варна. Предизборно време е, мнозина старателно се упражняват по темата.
С интерес бих изслушал тези „експерти" и след успешното приключване на проекта!", каза още Портних.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай