ИТН са за промени за КПКОНПИ, ще обсъждат Бойко Рашков

Ключови за ПП са проектът за антикорупционен закон и изборът за председател на КПКОНПИ

ИТН са за промени за КПКОНПИ, ще обсъждат Бойко Рашков | StandartNews.com

"Има такъв народ" (ИТН) подкрепя Антикорупционния закон и има предложения за програмата за управление. Това заяви депутатът от формацията Любомир Каримарски преди заседанието на комисията по бюджет и финанси в парламента, предаде БНР.

"Това, което видяхме и което ни беше предоставено, се припокрива и с коалиционното споразумение, и с това, което и ние отстояваме. Не мисля, че има кой знае какви различия. По-скоро неща, които в детайли трябва да уточним", каза Каримански.

По-рано началникът на кабинета на премиера Лена Бориславова заяви, че ключово за участието на "Продължаваме промяната" в правителство с мандата на БСП е приемането на проекта за Антикорупционен закон и изборът за председател на КПКОНПИ.

Според депутата от ГЕРБ Александър Иванов обаче политическите сили няма да намерят разумен подход за съставяне на правителство.

"Този парламент е изчерпан. Няма разбирателство между политическите партии, а виждаме, че червените линии продължават да си ги чертаят вътре в старата коалиция. И най-абсурдното за мен е поставянето на определени лица като гаранция за изпълнение на някаква програма или формиране на коалиционно правителство", уточни Иванов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай