Истерия в парламента! Ас на ГЕРБ потресен

Какво каза Георг Георгиев за цирковете в НС

Истерия в парламента! Ас на ГЕРБ потресен | StandartNews.com

Георг Георгиев от ГЕРБ коментира днешното гласуване за връщането на хартиените бюлетини. "Нашите политически противници в яростта и в амока, в който изпаднаха, пропуснаха същинските дебати в пленарна зала. Не съм сигурен, че те изобщо разбираха какво гласуват, дори във времето, в което малцина от тях присъстваха в зала", каза той в "Още от деня" пред БНТ.

След това обвини "Продължаваме промяната", че изпадат в истерия в кулоарите и каза, че това, което се случва не кореспондира с думите им. "Те излъгаха по най-безобразен начин. Излъга във Фейсбук и депутатът Христо, че се отменя видеонаблюдението. Не само, че ще има видеонаблюдение, но ще има и видеозапис", каза Георгиев.

За внесения и отменен текст за сканиращите устройства заяви, че ДБ и ПП са изпаднали в истерично състояние, което не им е позволила да разберат за какво става дума.

"Всички разбраха, че тази идея имплементира в себе си всички техни желания. Всичко, което те направиха, е поредният опит да се саботира дебатът в пленарна зала. В момента, в който имаха реалния шанс за 100% машинно гласуване, по модела на САЩ и западните държави, ПП се провалиха - излязоха и започнаха да крещят по кулоарите. За тях най-важното е кампанията за предсрочните избори, които предизвикват", каза още той.

По думите му мнозинството иска смесеното гласуване - машинно плюс хартиено. Това отразява реалните нагласи на хората.

"Институциите трябва да работят - с мнозинство и диалог, а не както е решил Кирил Петков, който не разбира и една трета от нещата, които се случват в тази зала, но излиза, говори, създава внушения, лъже откровено понякога, но смятам, че доста често той не знае какво говори, заради което се получават дисонанси в изявленията и това, което правят те в залата. Ако ПП продължат да саботират процеса има риск заседанието тази вечер да се проточи", категоричен е Георгиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай