Интрига между ГЕРБ и ПП-ДБ. Кой ще стане шеф на НЗОК?

Иванка Динева няма да е финалният кандидат на ГЕРБ за управител на НЗОК

Интрига между ГЕРБ и ПП-ДБ. Кой ще стане шеф на НЗОК? | StandartNews.com

Иванка Динева няма да е финалният кандидат на ГЕРБ за управител на НЗОК. Може да бъде удължен срокът. ГЕРБ може да я изтеглят, защото хората от здравната общност имат резерви към нея. това заяви в интервю за бТВ депутатът от "Продължаваме промяната-Демократична България" Владислав Панев.

"Решението на парламентарната група е, че имаме сериозни резерви към тази кандидатура“, уточни той. „По-скоро няма да бъде избран днес нов управител на Здравната каса. Напълно е възможно това е да първият проблем между управляващите за регулаторите“, каза той.

Той коментира обаче, че е вероятно да подкрепят Димитър Радев за управител на БНБ.

Според него не е трябвало въобще да започва проектът за АЕЦ „Белене“, защото нямаме нужда от такива мощности. „Европа и България добре се справихме с апокалиптичните прогнози ,че ще спрат доставките на газ. Инвестициите в зелена енергия в България и Гърция са на рекордни нива. Поради тази причина проблемите с цените на тока не съществуват“, категоричен бе Панев.

„Сериозни енергийни проблеми в България няма. Има излишъци на електроенергия“, посочи той.

Панев коментира, че бюджетът лесно ще бъде вкаран в рамките на 3% дефицит. „Нищо, което е за повече от няколко милиона лева не е неизяснено с ГЕРБ-СДС“, подчерта Панев. „Убеден съм, че ще получим тяхната подкрепа“, добави той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай