Борисов: Съжалявам за случилото се в Пловдив

Имаме ясна позиция за европейския бюджет, заяви премиерът преди видеоконференцията

Борисов: Съжалявам за случилото се в Пловдив | StandartNews.com

Преди видеоконференцията на членовете на Европейския съвет премиерът Бойко Борисов изтъкна, че страната ни има ясна и последователна позиция за европейския бюджет. Борисов изтъкна че върховенството на закона е толкова важно, че да бъде обвързано с европейските фондове, съобщиха от Министерския съвет.

Многогодишната финансова рамка и действията на ЕС в отговор на пандемията са двете ключови теми, по които България ще заяви позицията си днес, заяви той.

Той приветства предложението за изграждане на Европейски здравен съюз, който ще позволи ЕС да бъде по-подготвен за в бъдеще при евентуални други здравни кризи.

"Всички заедно, солидарно не само участваме в плащането на ваксините, но и по начина, по който да бъдат справедливо разпределени възможно най-бързо", заяви премиерът Борисов.

Той спомена, че се водят разговори, за да може страната ни да е готова, ако са необходими фризери, в които ваксина да се съхранява при много ниска температура.

Премиерът Борисов специално обърна внимание на спазването на противоепидемичните мерки. "Ако сме стриктни и дисциплинирани, можем да преодолеем по възможно най-лекия начин тази криза", категоричен беше българският министър-председател.

Съжалявам за това, което се е случило в Пловдив.Мъчно ми е за всеки един човек, заяви още Борисов

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай