И Кристалина е подслушвана

СРС-гейт ни отдалечава от Шенген

И Кристалина е подслушвана | StandartNews.com

София. Кристалина Георгиева също е била подслушвана, обяви пред ТВ 7 евродепутатът Евгени Кирилов. По думите му скандалът е на път да се превърне в европейски. Това е катастрофа за България, категоричен е той.

Журналистът Иво Инджев пък пусна бомбата пред Нова телевизия, че има сигурни данни, че президентът Росен Плевнелиев е бил подслушван. Източникът му бил сигурен, но нямало да го посочи. Инджев заяви, че е бил подслушван разговора между президента Росен Плевнелиев и човекът, на който е било предложено първоначално да стане служебен премиер. Журналистът попита риторично кой командва медиите, през които преминават скандалите със СРС-та. Инджев определи като потресаващ езика, който са използвали Бойко Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов.

Евродепутатът Антония Първанова също е убедена, че скандалът с подслушванията компрометира положението на България в ЕС. След всичко това трябва да забравим за Шенген, смята тя. "С този СРС-гейт показахме, че не можем да се грижим за вътрешните си тайни, сигурност и права, а какво остава са общите европейски такива, каза тя в ефира на ТВ 7. Димитър Стоянов отиде по-далеч и каза, че дори има опасност да загубим мястото си в Европейския съюз.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай