Четвъртък,

Гроздан Караджов разкри най-голямото задкулисие на властта

От: СТАНДАРТ -
7711
Гроздан Караджов разкри най-голямото задкулисие на властта
A
A
A

Вицепремиерът и регионален министър Гроздан Караджов разкри най-голямото задкулисие на властта. Въпреки твърденията, че вчера е имало съвет на коалицията, такъв не се е състоял. Бил е насрочен за тази вечер с тема актуализацията на бюджета. А днес рано сутринта, когато министрите отишли на зеседание на правителството, намерели на масата проекторазчетите. Не знаехме, че ще се гледа бюджета, нямахме го предварително, каза Караджов в интервю за бТВ, което даде заедно с Тошко Йорданов.

Поискайте стенограмите от заседанието. Ще видите как казва, че това е най-голямото задкулисие, каза Караджов.

Той и Тошко Йорданов бяха крайно възмутени от безпочвените обвинения на премиера Кирил Петков, който каза днес, че парите за пътища, които Караджов иска, за да се разплати министерството със строителните фирми, са за да ги даде на гербаджийски фирми.

Това не е мое искане, това е решение на парламента, припомни Гроздан Караджов. И разказа как на специалната среща по темата с премиера и Бойко Рашков лично финансовият министър Асен Василев му е казал да ги даде от МРРБ, а след това при актуализацията на бюджета ще бъдат възстановени.

„Това не са пари, които аз съм поискал, а парите, които по разчети с решение на НС присъди от бюджета на МРРБ да се изплатят стари задължения точно на тези „крадливи фирми“, обясни Караджов.

„Ние с ИТН внесохме решение да не им се плаща, а на 14 април в свое интервю Кирил Петков казва, че обещава държавата да разплати първите 600 милиона лева сега, а до 30 юни да им се изплати цялата сума“, поясни още регионалният министър.

„Тази цяла сума е 1,2 милиарда лева. В доклада към това решение е записано още 1,2 милиарда лева за онези започнати 278 пътища, които са останали на средата неремонтирани. Половин милиард, които те не пожелаха да сложат в „Автомагистрали“, за да се строи АМ „Хемус“. Извън тях има още половин милиард, които не бяха сложени отново в бюджета. И още половин милиард, който заедно обещахме на общините. Ето това са 3,9 милиарда, от които аз нямам участие в нито една стотинка, нито една процедура“, каза още Гроздан Караджов.

Той каза още, че внушенията за кражба и за едва ли не корупция по негов адрес са нелепи.

„Никога през живота си не съм докоснал една стотинка държавни пари, няма и да докосна. Внушения като тези, че ще обслужвам нечии фирми, пък те били на ГЕРБ, не!“, категоричен бе Караджов.

„По-жалка картина от това да се опитваш да спасиш оцеляването на кабинета си като по този начин хвърляш обиди, клевети и истински лъжи за всяко едно от нещата по адрес на вицепремиер от собствения си кабинет. Това беше картината на състоянието на нещата в коалицията. Този човек днес беше самата жалка картина на това, което се случва в коалицията“, коментира Гроздан Караджов поведението на Кирил Петков .


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички