ГЕРБ спира да влиза в пленарна зала

С какво право по-малки партии ни раздават оценки, каза Борисов.

ГЕРБ спира да влиза в пленарна зала | StandartNews.com

София. Парламентарната група на ГЕРБ спира да влиза в пленарната зала на Народното събрание. „Народът ни е пратил да работим в парламента и ние ще работим в парламента. Няма да влизаме в зала, за да може тройната коалиция да си прави каквото иска." Това заяви пред медии председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Ще се срещаме с хората, така, както в предишния парламент Атака каза – ние напускаме парламента, отиваме при хората", обясни Борисов и уточни, че няма да влизат в залата, но ще бъдат в парламента и ще работят с хора. 

"С какво право партии, три пъти по-малки от ГЕРБ, си позволяват да излизат, да издават присъди, да обиждат, да се държат арогантно, да предлагат неща, които никога не ги е имало в този парламент – комисии, които без кворум да работят?", попита Борисов. 

"Имах нужда да обмисля нещата, които се случват тези дни в парламента, да обмисля защо Миков и Бисеров вчера оставиха Сидеров да идва, да обижда, да идва между редовете в нашата парламентарна група и да провокира инциденти. Във всеки друг парламент такова поведение щеше да бъде санкционирано", каза още Борисов от трибуната на НС.

След декларацията от трибуната на лидера Борисов ГЕРБ напусна пленарната зала. „ГЕРБ, която е избрана от хората, на 1 милион души, когато ни давате квалификации от тук, няма да го позволим. Останете си тук, работете си трите партии, хората са казали - пилците се броят на есен", заяви Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай