ГЕРБ поставиха условие, за да оттеглят вота

ГЕРБ поставиха условие, за да оттеглят вота | StandartNews.com

София. ГЕРБ поставиха условието управляващите да оттеглят избора на членове на Сметната палата от депутатите. Тогава от партията ще оттеглят вота на недоверие срещу правителството, съобщи бившият председател на парламента и зам.-председател на параламентарната група на ГЕРБ Цецка Цачева. Петият вот срещу кабинета „Орешарски" е заради фискалната политика и трябва да бъде гласуван в петък. След него вероятно правителството само ще подаде оставка, стана ясно по-рано от думите на лидера на БСП Сергей Станишев.

Малко преди това лидерът Бойко Борисов също каза, че е готов да оттегли вота на недоверие, но все пак ще се допита до Цачева.

„Готови сме да оттеглим вота на недоверие, ако управляващите оттеглят точката си за избор на ново ръководство на Сметната палата утре. Парламентът не трябва повече да взима решения", каза Цачева след заседание на ПГ на ГЕРБ.

Тя добави, че ще продължат да настояват заедно с предсрочните избори да бъде проведен референдум за изборното законодателство, включително за задължителен вот.

„След като президентът насрочи КСНС за идния вторник, зависи от това как политическите сили, участващи в КСНС, ще решат изхода от дълбоктата политическа криза, в която се намира държавата в момента. Иначе ГЕРБ е готова за избори по всяко време", коментира още Цачева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай