ГЕРБ иска РБ да оттегли областния управител на София

ГЕРБ иска РБ да оттегли областния управител на София | StandartNews.com

Изцяло подкрепяме премиера Бойко Борисов за искането Реформаторския блок да оттегли областния управител на София Веселин Пенев. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов на брифинг в Народното събрание.

„Народните представители проведохме разговор с премиера Бойко Борисов, който е назначил проверка на инспектората и съм убеден, че съвсем скоро ще излязат и резултати от цялата документална история и как е финализирана тази сделка", посочи той, цитиран от "Фокус".

„Няма да позволим подобни действия и те са с определен икономически привкус да петнят името на сегашният Министерски съвет и респективно на министър-председателя, който е поел ангажимент да бъдем прозрачни в управлението", подчерта Цветан Цветанов.

„Благодаря на Лиляна Павлова и Десислава Танева за компетентните становища, които са предоставени на областния управител", коментира той. „По тази тема ГЕРБ няма какво да коментира. По темата може само Министерски съвет да излезе със становище на база проверката, разпоредена от министър-председателя Бойко Борисов и становището и проверката на инспектората", обясни Цветан Цветанов. „Спорещите страни си остават БСП и ДСБ, за да видим как и защо се стигна до тази сделка", каза още той.

Стандарт Нюз припомня, че по-рано днес премиерът Бойко Борисов разпореди проверка по сделката с царските конюшни. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай