ГЕРБ обяви коя е най-важната тема

Бюджетът за следващата година е най-важната тема, каза Кирил Ананиев

ГЕРБ обяви коя е най-важната тема | StandartNews.com

Акция по бюджета за следващата година предприе ГЕРБ. По предложение на бившия финансов министър Кирил Ананиев партиите н НС приеха служебният ковчежник Росила Велкова да бъде извикана в парламента, за да обясни състоянието на хазната. Това ще стане в петък, решиха БСП, ГЕРБ, ДПС и „Продължаваме промяната” на срещата за социалните политики, организирана от социалистите в парламента в понеделник.

Финансовият министър трябва да каже как ще приключи бюджетът за тази година и евентуално какви са вижданията на служебния кабинет за следващата година, посочи Ананиев.

Той заяви днес, че "държавният бюджет за следващата година е най-важната тема, с която трябва да се захванат новите депутати в 48-ото НС". "Обединяващото между всички партии мнение е, че бюджет трябва да има, дори и да няма кабинет", добави той в студиото на "Денят започва" по БНТ.

Според него България трябва да завърши 2022 година с по-нисък от заложения бюджетен дефицит. По думите му има мерки и инструменти, които могат да доведат до намаляване на дефицита.

"За следващата година вече трябва да се таргетират мерките, които са по отношение на бизнеса и населението. Така, че да не се стига до теглене на такъв огромен заем от 15 млрд. лева. Външните пазари, освен общата тенденция за затягане на финансирането от международните финансови институции - налице е голямо недоверие към управлението в България, особено през последните година, година и половина", заяви Кирил Ананиев от ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай