ГЕРБ търсят подкрепа за левчето субсидия

Нашата позиция не се е променила, каза депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова

ГЕРБ търсят подкрепа за левчето субсидия | StandartNews.com

Ако предложението ни за 1 лв. партийна субсидия не събере достатъчна подкрепа, сме склонни на разговори, каквито ще инициират колегите ни от "Обединени патриоти". Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова във връзка с партийните субсидии, цитирана от Агенция Фокус.

"Нашата позиция не се е променила, както и вчера стана известно от изявлението на премиера и председател на нашата партия след консултациите с нашите коалиционни партньори. Ние твърдо стоим зад позицията си и решенията на Министерски съвет за 1 лв. партийна субсидия такъв, какъвто беше вотът на българските граждани", каза Атанасова и припомни за референдума, при който 2,5 млн. души са отговорили с "да" на въпроса за субсидиите.

"Ние сме 95 народни представители в парламент от 240. Ако нашето предложение не събере достатъчна подкрепа в пленарна зала, виждаме, че единствено "Воля" заявяват, че ще подкрепят 1 лв., сме склонни на разговори, каквито ще инициират колегите ни от "Обединени патриоти" през тази седмица", уточни още Атанасова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай