ГЕРБ ще търси преодоляване на разделението в обществото

Правителството е доминирано от втората политическа сила, смятат първите

ГЕРБ ще търси преодоляване на разделението в обществото | StandartNews.com

"При избора на редовно правителство беше направена първата крачка към преодоляване на тежката политическа криза. Парламентарната група на ГЕРБ-СДС подкрепи правителството с пълното съзнание за мащаба на компромиса", заяви Десислава Атанасова в декларация от името на ГЕРБ-СДС в началото на първото заседание на Народното събрание след лятната ваканция.

Атанасова припомни, че правителството е доминирано от втората политическа сила и каза, че ГЕРБ-СДС е поставила партийните си интереси на втори план. Ангажиментът ни пред избирателите беше да възстановим политическата стабилност и да изведем България от политическата изолация, посочи председателката на парламентарната група.

Първото условие за тези ангажименти е да има редовно правителство, каза Атанасова и посочи необходимостта от приемане на закони, свързани с Плана за възстановяне и устойчивост, борбата с корупцията и правосъдната реформа, както и за конституционна реформа. За конституционна реформа трябва обаче широка обществена и политическа подкрепа, посочи Атанасова.

Трябва да бъде спряна порочната практика за актуализация на бюджета през няколко месеца, каза тя.

И още: "За нас властта не е самоцел, а средство за решаване на проблема. Не кадровите решения са в основата на нашата подкрепа за правителството, но тази подкрепа не означава, че сме се съгласили да приемаме всяко решение на правителството или на отделни министри", каза тя и посочи, че според ГЕРБ-СДС партийната принадлежност не трябва да бъде водеща при кадровите назначения".

За нас е важно да бъде преодоляно разделението в обществото, посочи тя и призова за повече смирение и по-малко арогантност.

Компромисът, който ГЕРБ СДС направи, не е израз на слабост, а израз на сила, декларира Атанасова и завърши с „Желая успех на народното събрание и правителството, Бог да пази България".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай