ГЕРБ ще подкрепи 1 лев субсидия за глас

Започна дебатът за партийните пари

ГЕРБ ще подкрепи 1 лев субсидия за глас | StandartNews.com

ГЕРБ ще подкрепи 1 лев субсидия за глас. Това заяви Росица Кирова от ГЕРБ-СДС по време на започналия дебат по Закона за политическите партии. „Има такъв народ” на Слави Трифонов внесе дългоочакваната поправка за намаляване на партийните субсидии от 8 лева за глас на 1 лев за глас..

ВИЖ ОЩЕ: Вежди: 1000 лв. лепта, за да станеш депутат

Искам обаче да се замислите как ще се финансират партиите и как ще тече политическия живот в България, след като Конституционният съд излезе миналата седмица с  решение, че юридическите лица не могат да финансират партиите, припомни Кирова.

Има много други начини за финансиране – членски внос, частни дарения, отговори представител на „Има такъв народ”. И изнесе данни, че партията на Слави Трифов се финансира само от членски внос, а 92% от приходите на ГЕРБ са от държавна субсидия.

„Има такъв народ” няма държавна субсидия, защото досега не се е явявала на избори, опонира Кирова, която преди да влезе в ГЕРБ бе областен координатор на партията на Слави Трифонов за Видин, но бе изключена защото пи кафе с Борисов и се вози в джипката му. След това Кирова мина към ГЕРБ и оглави видинската листа на партията.

Колеги, доверието се мери в гласоподаватели, в това какво правиш за хората и регионите, каза Кирова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай