ГЕРБ се произнесе за кмета на Бургас. Най-важното решение

Димитър Николов ще играе за нов мандат

ГЕРБ се произнесе за кмета на Бургас. Най-важното решение | StandartNews.com

Общинската организация на ГЕРБ в Бургас единодушно номинира настоящия градоначалник Димитър Николов за кандидат-кмет на предстоящите местни избори, предаде БНР.

Цялата зала е подкрепила Николов за нов мандат на заседание на общинската партийна организация в понеделник. Протоколът за това е изпратен на Изпълнителната комисия на ГЕРБ в столицата, която трябва да вземе крайното решение.

С номинацията на Димитър Николов отпада интригата за евентуално ново лице, на което ГЕРБ да заложи борбата за кметското място в областния морски град.

"Всички бяхме убедени, че пред годините, които е работил и продължава да работи настоящият кмет преобрази Бургас, заедно с администрацията и общинските съвети, които са работили, така че единодушно беше подкрепено и гласувано от цялата зала името и номинацията за кмет на община Бургас да бъде  Димитър Николов", коментира общинският лидер на ГЕРБ Бургас Андрей Рунчев.

56-годишният Димитър Николов е кмет на Бургас от 2007 година. Ако постигне победа на местните избори през октомври, то това ще е неговият пети мандат като кмет на Бургас. Николов спечели всичките си четири мандата още на първи тур с между 62 и 84 процента от гласовете на бургазлии. Към 11 юни 2023 г., той е най-дълго изпълнявалият длъжността кмет на Бургас - 15 години и 7 месеца.

На заседанието на общинската структура са били излъчени и 67 номинации на кандидати за общински съветници. Сред тях има както нови лица, така и познати от настоящия местен парламент.

"Листата ще е микс между нови и стари лица. Повечето са лица от ГЕРБ, но ще има и гражданска квота. Ще има приятни изненади", обясни Рунчев.

По думите му в листата ще попаднат хора, които са се доказали, експерти и със силна гражданска позиция по обществени въпроси.

На въпрос за очаквания брой съветници на ГЕРБ в бъдещия местен парламент Андрей Рунчев посочи: "Сигурен съм, че ще бъдем първа политическа сила, с максимално представителство в общинския съвет".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай