Филип Димитров разкри голяма лъжа! Откъде идва

Заради демагогията с машинното гласуване

Филип Димитров разкри голяма лъжа! Откъде идва | StandartNews.com

„Този закон за машините не е противоконституционен, но това не значи, че не е лош. Имам правото да мисля, че този закон е лош. Основното е да не се лъже.”. Това каза в студиото на „Денят на живо“ по NOVA NEWS бившият премиер и настоящ конституционен съдия Филип Димитров.

Повод за думите му е предстоящото решение на парламента за връщането на хартиената бюлетина и фактът, че Филип Димитров подписа „с особено мнение” решението на КС за машинното гласуване.

„Не може сериозен и почтен човек да си позволи да разказва, че се връщаме към ретроградния начин на гласуване – което не е вярно, че практиката на света била в подкрепа на машинното гласуване – което не е вярно. Не трябва да се лъже”, категоричен е бившият премиер.

Той изтъкна „ентусиазмът на доста неправителствени организации и немалко ваши колеги, които еднозначно пропагандират тезата, че машинното гласуване не е лошо. В ЕС само в избирателния район Брюксел има машинно гласуване. Ирландците си нарязаха машините за скрап, може би щяха да ни ги продадат на нас, ако не ги бяха нарязали”, каза още Димитров..

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай