Фандъкова улеснява инвестициите в София

Фандъкова улеснява инвестициите в София | StandartNews.com

Още по-решителни мерки за борба със сивата икономика и съдействие на инвеститорите от малкия и средния бизнес обеща кандидатът на ГЕРБ за кмет на София Йорданка Фандъкова на среща с представители на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). „За мен развитието на бизнеса и инвестициите винаги са били водещи, защото те създават работни места и подобряват живота на хората", заяви Фандъкова, която се бори за нов мандат. Тя сключи споразумение с КРИБ за партньорство, ако бъде избрана за кмет на София.

Една от съвместните инициативи е създаването на Столична агенция за инвестиции, която да предоставя комплексни решения за привличане и улесняване на инвеститорите. Решението за създаване на агенцията вече е гласувано от общинския съвет, предстои съвместно с Консултативния бизнес съвет към кмета на София да бъдат изработени правилата за работа на тази агенция, заяви Фандъкова. Тя се ангажира още да разшири възможността за ползване на административни услуги по електронен път за бизнеса и гражданите и да съдейства за улесняване на връзките между науката, университетите, бизнеса и институциите, както и за развитие на технологичните и индустриални паркове в столицата.

„Готови сме да окажем подкрепа за всички инициативи, които ще подобрят средата за правене на бизнес в София", заяви председателят на КРИБ Кирил Домусчиев. Работодателската организация пожела София да стане по зелен и по-красив град.

На срещата с кандидата на ГЕРБ за кмет на София и с част от кандидатите за общински съветници бе и главният редактор на в. "Стандарт" Славка Бозукова, като член на КРИБ. „Медиите в 21 век са активен участник в обществените процеси. С присъствието си при подписването на това споразумение ние ставаме своеобразен гарант за неговото изпълнение и прозрачност", заяви Славка Бозукова.

"Взаимоотношенията на бизнеса с общините придобиват все по-голямо значение. А Столичната община е най-голямата в страната и от доброто й сътрудничество с бизнеса зависи развитието и на държавата", допълни г-жа Бозукова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай