Ето кой ще прави кабинета! Даниел Вълчев каза истината

Това е проста математика, каза той

Ето кой ще прави кабинета! Даниел Вълчев каза истината | StandartNews.com

Сборът от спечелените места на ГЕРБ, Движението за права и свободи и партия „Възраждане“ е доста повече от 120, което означава, че който и да прави правителство, ще трябва да се обърне за подкрепа към една от тези три партии. Това не знам, човек трябва наистина да е с образование под четвърти клас, за да нсе може да гох сметне.

Това е. Сметката е ясна и всичко останало са някакви сакрални фрази. Това, което правят в момента „Продължаваме промяната“, е абсолютно логично. В крайна сметка те се създадоха като отрицание на ГЕРБ, на един определен политически модел, и според мен няма как те да подкрепят правителство с мандата на ГЕРБ. Това мисля, че е съвсем логично и напълно закономерно. Това е легитимна тяхна позиция.

Това каза в „Лице в лице“ по бТВ бившият вицепремиер и министър на образованието Даниел Вълчев.

Оттук насетне, когато мандата отиде пак при „Продължаваме промянята“, единственият начин да се състави правителство, е отново някои от тези три формации да подкрепи такова правителство. Ясно е, че партия „Възраждане“ играят дългосрочен мач, на тях поне им е ясно, че политиката е дълга игра.

Следователно те, поне по мое мнение, от това, което съм виждал, аз нямам някакви специални знания там, но от изявлението на господин Костадинов, оставам с впечатление, че те под никаква форма няма в никакво правителство да влязат. В момента растат и това също е легитимна тяхна позиция.

Оттук нататък, както и да го объркваме, както и да го маскираме под каквито и да е благовидни фрази, ако искаме в България да има правителство, това ще стане или с гласовете на ГЕРБ, или с гласовете на Движението за права и свободи, или с гласовете и на двете партии. Това е много е просто, допълни Вълчев.

 

.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай