Екшън на "Капитан Андреево". Бесни шофьори, паникьосан министър

Посрещнаха Николай Събев с викове "оставка"

Екшън на "Капитан Андреево". Бесни шофьори, паникьосан министър | StandartNews.com

Голям екшън се разигра на граничния пункт "Капитан Андреево", след като над 300 превозвачи блокираха границата. Министърът на транспорта Николай Събев по спешност отиде на място, за да разговаря с турските представители на „Капъкуле“ и да търситърси вариант как да отпуши километричната опашка от тирове с хранителни продукти. Сред тях са министърът на търговията, управителят на Одрин и регионални митнически ръководители. Заради ескалацията, се очаква на място да бъде изпратена жандармерия.

Основната тема на разговорите са мерките за облекчено преминаване на ТИР-овете през граничните пунктове.

Шофьорите посрещнаха министър Николай Събев с викове "оставка".

"Транспортът не работи вече 5 месеца! Не може министърът на транспорта да не знае какво се случва на граничния пункт! Не може министърът след шестия ден да дойде, за да решава проблемите! Не може ние да стоим по 5-6 дни пред Министерство и да не бъдем приети", обявиха представителите на превозвачите  Йордан Арабаджиев и Елена Милтенова.

"Той не желае! Включително и вчера, в Транспортна комисия, ние не бяхме допуснати, за да му зададем въпросите, които имаме. Имаме много сериозни проблеми, извън пакета от мерки, който предложихме и който явно не се припознава от правителството", допълни Арабаджиев.

Хаосът на ГКПП „Капитан Андреево“ продължава вече втора седмица. Опашките се извиха, след като БАБХ прекрати дейността на частната лаборатория "Евролаб 2011" за финосанитарен контрол и Агенцията започна да извършва пробите за пестициди в София.

Превозвачите са категорични, че няма никакъв диалог с управляващите относно проблема и те търпят огромни загуби, чакайки денонощия наред пробата за плодове и зеленчуци да излезе.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай