Джипката на Борисов спря във Враца

Пътят Ботевград-Мездра привлича инвеститори, каза премиерът

Джипката на Борисов спря във Враца | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов пак подкара джипката и спря във Враца, където разглежда подобренията в града, както и новата зала. С нето са регионалният министър Петя Аврамова и кметът на Враца Калин Каменов.

По пътя до новата спортна придобивка кметът Каменов разказа на Борисов какво е направено в града. След това министър-председателят посети и самата зала, където бе посрещнат с ръкопляскания. "Добри работи са направени, децата има да тренират", коментира Борисов. Той подчерта, че пътят Ботевград-Мездра е много важен за района.

Калин Каменов показа на Борисов и гордостта на Враца - два нови завода. "Немска компания инвестира над 22 млн. лв. за създаване на производствена база за електроника", разказа Каменов.

"Те се съгласиха да инвестират, когато им казах, че Ботевград-Мездра ще е четирилентов път", прекъсна го Борисов, а Аврамова също допълни, че всички инвеститори искат пътища.

Борисов разказа и за осигурените 200 млн. евро от Брюксел за бедните региони у нас. "200 млн. евро грантове, бонбонки, както ги наричат в Брюксел. Има пари да се довършат всички проекти. Тези пари ги инвестираме предварително, за да не чакаме до 2021 г., питали сме, получили сме разрешение, така че действаме на пълни обороти", каза Борисов и се поинтересува за санирането в града. Във Враца обновените блокове са 40, а още 140 чакат одобрение. "Ако не беше коронавируса, дефицитата е ужасен. Като ви слушаме кметовете все едно няма коронавирус", каза Борисов.

Втората спирка в обиколка бе един от новите заводи, където бе посрещнат от работниците. "Това беше едно блато", отсече премиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай