Две бомби от Христо Грозев. Защо в България е опасно за него?

Направи разкритие за руските агенти у нас

Две бомби от Христо Грозев. Защо в България е опасно за него? | StandartNews.com

Две бомби хвърли в ефира на бТВ разследващия журналист Христо Грозев, когото Москва обяви за национално издирване заради 8-годишните му разследвания за престъпленията на Русия.

ВИЖ ОЩЕ: Христо Грозев проговори. Страхува се от убийство или отвличане

В България има много инфилтрирани агенти на руските служби, които живеят в страната ни под прикритието на емигранти, затова за мен е опасно да се върна, каза Грозев за бТВ. Той се страхува за живота си.

„Страхувам се от това, което на руски наричат „екцес на изпълнителя” - някой, който ще реши да свърши на своя глава услуга на Кремъл – да причини смърт или да се опита да ме отвлече. Това е по-големият риск”, каза Христо Грозев и допълни, че не изключва атака с чадър или чук.

"Ако трябва определя откъде най-вероятно ще дойде опасността, тя идва от такива военизирани наемници като "Вагнер", които в борбата си да покажат пред руското общество, че те са по-ефикасни от официалните власти, биха могли да извършат такова престъпление", продължи разследващият журналист.

Той благодари на четирите партии, които го защитиха и осъдиха действията на Кремъл – ГЕРБ, ДПС, „Продължаваме промяната” и Демократична България. Те остро реагираха срещу опитите на Москва за саморазправа с български журналист. ГЕРБ сезира ЕНП, а ДПС – либералите в Европа и света за посегателството върху свободата на словото у нас.

Никой от българското правителство не се свърза с мен, бе втората бомба, която хвърли в тв ефира Грозев. С него вече са се свързали правителствата на Швеция, Литва, Естония, Нидерландия, предлагайки му защита.

Грозев живее със семейството си в Австрия. Тя бе предлага денонощна защита и аз ще се възползвам от нея, каза журналистът. В момента той е на друг континент, но от съображения за сигурност не разкрива дори кой.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай