ДПС съди Цветелин Кънчев за клевета

ДПС съди Цветелин Кънчев за клевета | StandartNews.com

От ДПС ще дадат лидера на "Евророма" Цветелин Кънчев на съд. Причина за гнева на партията са думите на ромския водач, че Лютви Местан и ръководството на ДПС са гостували на Трайчо Василев - Пиже, който нападна екип на Нова телевизия във вторник, информира Offnews.

Снощи след гостуването на Цветелин Кънчев в предаването "Лице в лице" по бТВ, Централният предизборен щаб на ДПС заявява, че Цветелин Кънчев ще бъде съден повторно - този път за клевета, съобщиха лаконично от партията за медията.

„Плодът от политиката на ДПС в циганските махали е чувството за безнаказаност в някои хора, което се е породило. Не мога да приема опита на Местан да прехвърли отговорността към Сали. Няма такова нещо. На Василица Местан и други хора от националното ръководство на ДПС са били на гости на Пиже на Боровец.", заяви вчера Кънчев, известен с прякора си Дон Цеци.

ЦИК отне имунитета като кандидат за общински съветник в Самоков на Трайчо Василев по искане на главния прокурор Сотир Цацаров, а Пиже, който бе втори в листата на ДПС, свъпреки седемте си присъди досега, се предаде сам в полицейското управление. Той влезе през задния вход в районното, съобщи Нова тв. Задържан е за 72 часа, очаква се днес да му бъдат повдигнати обвинения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай