ДПС отричат сигналите за купени гласове

ДПС отричат сигналите за купени гласове | StandartNews.com

Враца. По повод така нареченият „сигнал", разпространен от ГЕРБ, категорично възразявам срещу образуваното досъдебно производство от Районна прокуратура гр. Враца срещу Веселин Методиев за купуване на гласове. Това заяви водачът на листата на ДПС във Враца Камен Костадинов в писмо до медиите.

Той допълва, че не познава Веселин Методиев, който не е бил член на ДПС, не бил част от актива на партията и нямал никакво отношение към предизборната кампания на ДПС във Врачански район.

След подаден сигнал от граждани на град Враца за купуване на гласове, с цел подмяна на вота на предсрочните парламентарни избори, бе задържан Веселин Методиев с прякор Турчето. Мъжът е криминално проявен и е лежал в затвора за кражби. Според анонимни източници у Методиев са намерени списъци с имена и ЕГН-та на над 800 гласопадаватели от Враца.

Категорично не отговарят на истината и твърденията, че във Варна са се разиграли „схеми за купуване на гласове", допълват във втори суобщение от партията. "ДПС се води от върховенството на закона и Конституцията на Република България и подчинява структурирането и провеждането на агитационната си работа в предизборната кампания на всички български закони. Бюджетът на предизборната кампания е осигурен от партийната субсидия, съгласно ИК и ЗПП и изразходването на средства за партийни мероприятия и ангажираните активисти се отчитат със съответните документи при условията на прозрачност и публичност чрез Сметната палата на Р България. Показаните в сигнала списъци с разчети не отговарят на истината", пише още в писмото до медиите.

 

Пълният текст на писмата е:

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ-1 17 МАЙ 2013

По повод т.нар. „сигнал", разпространен от ПП ГЕРБ, в качеството си на водач на листата на ДПС във Врачански многомандатен избирателен район и член на ЦОБ на ДПС, категорично възразявам срещу опитите да бъдат направени внушения за връзка между ДПС Враца и образуваното досъдебно производство от Районна прокуратура гр. Враца срещу Веселин Методиев за купуване на на гласове.

Заявявам, че не познавам лицето Веселин Методиев, той не е член на ДПС, не е част от актива на партията и няма никакво отношение към предизборната кампания на ДПС във Врачански многомандатен избирателен район.

ДПС постигна разширението на електоралната си подкрепа в 6 МИР благодарение на доверието на близо 8 хиляди избиратели и всеки опит този успех да бъде дискредитиран с внушения и инсинуации е израз на политическото безсилие на опонентите ни.

Камен Костадинов

------

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ-2 17 МАЙ 2013

По повод разпространен чрез медиите сигнал от главния секретар на ПП ГЕРБ, изпратен до всички отговорни български и европейски институции, съм длъжен да уточня следните факти и обстоятелства. Районната прокуратура във Варна образува досъдебно производство, за което аз като водач на листата на ДПС в 3 МИР Варна бях информиран от членовете на ДПС, срещу които бяха предприети процесуални действия в последната седмица на предизборната кампания.

Както още тогава информирахме чрез нарочно прессъобщение, на Прокуратурата и органите на МВР беше оказано пълно съдействие от наша страна. Смятаме, че в името на обществения интерес е необходимо Прокуратурата да проведе бързо, качествено и обективно разследване, за което аз заявявам, че като водач на листата на ДПС Варна и актива на партията ще се ангажираме с пълното си съдействие.

По сигнала:
Вписаните в сигнала като организатори имена са имената на легитимно избраните председатели на областен, общински и местни (районни) съвети на ДПС във Варна, както и членове и активисти на ДПС. Това представлява част от предизборната организация на партията за 3 МИР.

Предизборната кампания на ДПС е построена върху пряката връзка с избирателите чрез обиколки „от врата на врата". Впрочем, ние държим непосредствения контакт с избирателите си и когато няма предизборна кампания – когато избирателите ни имат нужда от нас, по празници и пр. ДПС винаги се е гордяло от близката си връзка с избирателите и симпатизантите си.

Категорично не отговарят на истината твърденията, че става дума за „схеми за купуване на гласове". ДПС се води от върховенството на закона и Конституцията на Република България и подчинява структурирането и провеждането на агитационната си работа в предизборната кампания на всички български закони. Бюджетът на предизборната кампания е осигурен от партийната субсидия, съгласно ИК и ЗПП и изразходването на средства за партийни мероприятия и ангажираните активисти се отчитат със съответните документи при условията на прозрачност и публичност чрез Сметната палата на Р България. Показаните в сигнала списъци с разчети не отговарят на истината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай