Понеделник,

ДПС закова кръга "Капитал". Изобличи лъжите за "руска" връзка

От: СТАНДАРТ -
1633
ДПС закова кръга "Капитал". Изобличи лъжите за "руска" връзка
A
A
A

За пореден път в последните месеци управляващите, в лицето на премиера Кирил Петков, както и медиите от кръга „Капитал“ на олигарха Иво Прокопиев, си позволяват да разпространяват публично неистини и манипулации, уронващи престижа на ДПС и на народния представител г-н Делян Пеевски. Това се казва в специална позиция на ДПС.

Ето пълния й текст:

ПОЗИЦИЯ НА ДПС

За пореден път в последните месеци управляващите, в лицето на премиера Кирил Петков, както и медиите от кръга „Капитал“ на олигарха Иво Прокопиев, си позволяват да разпространяват публично неистини и манипулации, уронващи престижа на ДПС и на народния представител г-н Делян Пеевски.

Тези внушения, включително тиражирани в четвъртък и от изданието „Медиапул“, че ДПС има нещо общо с „Южен“, „Турски“ или който и да е друг проект за пренос на газ, са откровена лъжа, а опитите на кръга „Капитал“ и на неговите политически говорители да манипулират общественото мнение по тази тема, както и да вменят на ДПС и на нейни функционери несъществуващи „руски“ връзки, са предварително обречени на неуспех.

ДПС се утвърди през годините на прехода като националноотговорна партия, отстояваща единствено българския национален интерес. Същевременно, защитата на либерализма и евроатлантическите ценности не само са най-достоверният атестат за политическата същност на Движението, но отдавна са оценени и от партньорите ни в Европа и света, като ДПС е уважаван член на Либералния интернационал и Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ).

На българското общество също така е добре известна съществената роля на ДПС за развитието на демократичния процес, за евроатлантическата ориентация на страната ни, за защитата на основните човешки права и свободи и за опазването на етническия мир, като тази роля през годините никога не е била поставяна под съмнение. Още през 1991 г. партията категорично заяви курс към НАТО и Европейския съюз, като тази политика на ДПС остана последователна в годините. Членството на България в НАТО през 2004 г. и присъединяването на страната към Европейския съюз през 2007 г. се случи, когато ДПС е част от управлението на държавата и активно участва в присъединителните процеси. В контекста на настоящите геополитически събития и след започването на неоправданата руска военна агресия срещу Украйна, ДПС не изневери на своята позиция и бе в основата на приемането на декларацията на Народното събрание за категорично осъждане на грубото нарушение на международното право от страна на Руската федерация и посегателството срещу териториалната цялост чрез военна интервенция срещу Украйна.

В този смисъл, всякакви опити на политици и медии на олигарси, чрез изопачаване на историческата действителност и тенденциозното опорочаване на събития и факти, да пришият към ДПС несъществуващи зависимости и чуждо влияние, няма да постигнат целения от авторите им резултат.

Нещо повече, въпреки очевидното желание на задкулисния политико-олигархичен модел в държавата, руското влияние в страната да се засили - с което да бъдат подкопани политиките на нашите евроатлантически партньори в България и региона, уверяваме както управляващите, така и техните медийни аватари, че ДПС, както и досега, ще се бори с всички сили това да не се случи.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове: Дпс Позиция

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички