ДПС се произнесе за кабинета. Следва една стъпка

Рамадан Аталай каза действията на Движението по третия мандат

ДПС се произнесе за кабинета. Следва една стъпка | StandartNews.com

Твърдо отиваме на избори. Това заяви депутатът от ДПС Рамадан Аталай в студиото на Нова тв по повод решението на Румен Радев да даде третия мандат за кабинет на БСП. Защото само по големите приоритети – защита за евроатлантическите интереси и приоритети и националните приоритети, може евентуално да има сериозни разминавания. Но все пак ДПС сме готови, ако ни поканят, да се явим на среща, коментира той.

Запитан дали ще ги поканят за участие в управлението на страната, той отговори: „С мандат на ДПС и с премиер на БСП сме управлявали държавата и то не лошо.”.

„ГЕРБ не могат да бъдат изключени при всички случаи, когато ще се създаде програма, която да бъде изпълнена в кратък период от време. Ако сега отидем на избори, ще има още едни избори. Крайно време е да се намери балансът, за да направим това, което обществото очаква от нас”, каза депутатът от ДПС.

На въпрос дали са разочаровани от това, че третият мандат за съставяне на кабинет не е бил връчен на тяхната партия, Аталай обясни: „Чак разочарование не бихме изразили. Това е поглед и решение на президента. Той е решил, че БСП може да обедини всички политически формации. Приоритетите трябва да са в защита на националния интерес, на европейските, евроатлантическите интереси. Това е преценил президентът и затова каза, че ще връчи мандата на БСП”.

Рамадан Аталай заяви обаче, че обществото е очаквало и други варианти. „ДБ бяха подхлъзнати от ГЕРБ, защото постоянно да повтаряш: „дайте мандата на ДБ”, при условие, че той е бил при тях (ГЕРБ) и те не са направили всичко възможно”.

Относно готовността за управление Аталай каза: „ДПС са политическа формация от 33 г. няма партия, която 33 г. да има постоянен растеж, да има млади кадри, подготвени. Нашата подготовка за следващи избори започва от деня на приключване на предишните. Не че е невъзможно правителство без ДПС, но не е необходимо. Винаги сме били фактор”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай