ДПС излезе при симпатизантите. Какво си казаха

Карадайъ и депутатите са пред парламента

ДПС излезе при симпатизантите. Какво си казаха | StandartNews.com

Мустафа Карадайъ и депутатите от ПГ на ДПС излязоха при симпатизанти на ДПС пред Народното събрание, които организираха протест срещу кабинета на Кирил Петков.

"Те са дошли за оставката на правителството и ние сме за оставката. Дойдохме да обменим мисли. Дойдохме да чуем дали имат някакво поръчение към нас”, каза Карадайъ.

„Имаме и наши симпатизанти. Не може само софиянци да протестират, протестът е право на всеки. Хубаво е да се видят всички гледни точки. Както онази вечер от правителството излязоха и благодариха на протестиращите, че ги подкрепят. Каквото направят другите и ние ще го направим. Ще ги помолим да бъдат внимателни, ще им кажем да не бият депутатите, които подкрепят управляващото мнозинство. Ние сме мирни хора. Нека всички протестират, да си кажат мнението, да знаят управляващите какво да знаят”, каза Йордан Цонев.

Запитан дали протестиращите са организирани от ДПС, Цонев каза: „Когато идват протестиращи от страната, сигурно имат нужда и от организация. Когато протестират тези от София, нямат. И аз така бързо идвам и се събираме. Но хората от страната също трябва да бъдат представени на жълтите павета. Нека всички си кажат мнението – това е демокрацията”, каза Цонев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай