Дора Янкова: Слушах как камъните се удрят в автобуса

Дора Янкова: Слушах как камъните се удрят в автобуса | StandartNews.com

София. „Бях в автобуса, но нямах представа в този момент какво се случва. Нищо не се виждаше. Чуваха се виковете, помня, че през цялото време слушах как камъните се удрят в автобуса". Това каза пред „Блиц" народният представител от БСП Дора Янкова.

„Не се плашех в този момент за живота си, бях уплашена за демокрация. Трябва да намерим човешкото преди всичко между нас като хора", каза още народната представителка.

„В момента е по-спокойно, гледаме телевизия, защото отвътре нямаме толкова добра представа какво се случва. По-тревожна е тази агресия, която я имаше в „мирните" протестиращи. Опитвам се да разчета и посланията на президента Росен Плевнелиев. Лично аз всяка сутрин влизам и виждам репликите на „мирните" протестиращи, които са обидни. Разбирам, че преходът даде много несправедливост и гняв. В крайна сметка да постъпят така срещу правителство, което най-много се опита да даде на хората... не мога да разбера това, което се случи", допълни още Янкова, която е една от многото депутати, които остават в парламента заради блокадата на протестиращите граждани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай