Дончев разкри мръсна игра на Петков за МВР

Разказа как съпредседателят на ПП се е пробвал да кадрува

Дончев разкри мръсна игра на Петков за МВР | StandartNews.com

"Щуротии не мога да коментирам". Така заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев отговори на обвиненията на съпредседателя на "Промяната" Кирил Петков, че друг, а не Димитър Главчев, е редил служебния кабинет.

В ефира на бТВ Петков даде воля на фантазията си като обяви, че лично Бойко Борисов и Делян Пеевски са редили имената в папката на Главчев. Пропусна обаче факта, че четирима от министрите са членове на сегашния кабинет и бяха наложени в него лично от Петков, Асен Василев и Христо Иванов.

От своя страна Дончев заяви, че е възмутен от ярките политически имена сред министрите. Става въпрос точно за четиримата министри, останали от редовния кабинет - Георги Гвоздейков, Кирил Вътев, Калин Стоянов и проф. Галин Цоков.

"Опит да се направи професионален кабинет, много хора са от вътре, от администрацията, като изключим тези четиримата, повечето нямат политическа биография. Впрочем е трудно да намериш добър управленец, ако няма политическа биография", коментира той предложения състав на Министерски съвет.

"Забранени партньорства няма, но една коалиция трябва да предизвиква доверие в обществото. Боя се, че има опасност двустранна коалиция да предизвиква процеси на разделение в обществото", отговори той на въпрос защо Борисов не желае партията му да управлява само с ДПС.

А на въпрос дали ГЕРБ отново би управлявала с ПП-ДБ отговори: "Това става все по-трудно само че преди всичко зависи от резултата от изборите. Волята на хората дава задача на политиците, която в последните години систематично не могат да изпълнят. Но подобен говор, какъвто чухме от г-н Петков преди малко, не помага. Но нищо не искам да изключвам".

По думите на Томислав Дончев не може вторият да узурпира цялата власт с подкрепата на първия. 

„Имаше поне две оферти, включително последната от г-н Денков да бъде съхранен кабинетът в този му състав, като се направи само ротация между него и Мария Габриел. Тоест министърът на вътрешните работи е хубав, когато управляваш и правителството е твое и не е хубав, когато ще е в друго правителство. На мен леко логиката ми се губи“, възмути се Дончев.

По думите му амбицията на ПП-ДБ министърът на вътрешните работи Калин Стоянов да бъде премахнат е съмнителна.

„Считаме, че това е опит за овладяване на цялата система на сигурност. Като се има предвид и склонността към политическо насилие на ПП, това е повече от притеснително. Вчера при изслушването министърът разказа други неща – че имало натиск г-н Петков да посочи зам.-министър, политическа фигура, който да оглавява оперативния щаб за изборите“, разкри Томислав Дончев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
ambermen
преди 3 седмици

Жeна ми кyпи кaпки, които ми помогнаха да спpа да пия за пъpви път и да пpочиcтя тялото си. Отъpвете се от тази завиcимост, дoкато не е късно, ето тези кaпки:---- https://e.vg/Alkotox

Откажи