Добрев: Връщането на „Туризма” в София е наказателна акция

Добрев: Връщането на „Туризма” в София е наказателна акция | StandartNews.com

София. „Няма нито едно оплакване след преместването на сектора "Туризъм" в Пловдив. Връщането му в София е наказателна акция срещу Пловдив". Това заяви бившият министър на икономиката и депутат от ГЕРБ Делян Добрев. Той обясни, че след преместването туристическият бранш е обърнал внимание на града и региона.

„Идеята за децентрализацията на централната власт извън столицата бе широко подкрепена от всички, тъй като бе ясно, че носи много ползи за регионите", допълни Добрев. И уточни, че в сектора са назначени местни хора, доста по-качествени кадри. Той обясни, че за 10-15 места са се явили над 600 души.

На въпрос не са ли излишни разходи командировъчните до София, депутатът от ГЕРБ каза, че комуникациите в министерството се извършват по електронен път, а проектите поемат разходите по отношение за съгласувания по оперативни програми.

В столицата няма сграда, в която да се върне дирекцията по туризма, изтъкна Добрев. Предишното правителство е направило реорганизация на ведомството. Връщането на сектора ще застраши както зимния, така и летния туристически сезон, каза още той. Тази ротация ще принуди много хора да напуснат, което ще доведе до вакуум в човешки ресурси, алармираха още от ГЕРБ на пресконференцията.

Стандарт Нюз припомня, че само преди дни кабинетът обяви, че има планове за връщане на сектор "Туризъм" в столицата. По време на управлението на ГЕРБ той пък бе преместен в Пловдив.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай