Десислава Атанасова разкри най-голямата шега на Борисов с Петков

Каза може ли ГЕРБ да управлява с ПП

Десислава Атанасова разкри най-голямата шега на Борисов с Петков | StandartNews.com

Най-голямата шега на Бойко Борисов с премиера в оставка Кирил Петков разкри шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

ВИЖ ОЩЕ: Тупане на топката. Защо вторият мандат ще се забави?

Не сме обсъждали вариант за подкрепа на правителство на "Продължаваме промяната", категорична бе Атанасова в интервю за БНТ, коментирайки вчерашните думи на лидера на партията Бойко Борисов, че е имал готовност да даде подкрепа на ПП с трима депутати. Думите на Борисов така взривиха Петков, че го накараха да даде извънредно интервю за бТВ, за да обяснява колко зависими са депутатите на Борисов от волята му и как не иска трима души да го подкрепят, защото после щели да се отчитат в Банкя.

"Ние имахме решение на ПГ, че няма да подкрепим правителство на ПП", каза Атанасова. Думите на Борисов бяха по-скоро шега, обясни изпърждането на Петков Атанасова.

Според нея предсрочни парламентарни избори са "единственият шанс за спасение". "Г-н Борисов е лидер на партията и като такъв, решенията са негови, но те се обсъждат и на Изпълнителен съвет. Гарантирам, че такъв въпрос не е стоял на дневен ред", заяви Атанасова.

"Нашата парламентарна група ежеседмично има среща с нашия лидер, последните месеци има много събития и твърде важни решения, които да обсъждаме и вземаме", допълни тя. Според нея, въведената отстъпка от 25 стотинки на литър гориво е "поредния провал".

"Много важни въпроси стоят пред България и аз мисля, че г-н Петков категорично трябва да преосмисли тона си срещу политическия опонент", заяви Атанасова относно квалификации на премиера в оставка за лидера на ГЕРБ.

На въпрос дали за ГЕРБ е условие премахването на тандема Петков - Василев за евентуално съвместно управление, Атанасова отговори: "Нас не ни интересува всяка партия какви решения взема. Условията, които ни се поставят твърде често, не биха реферирали към същите думи или условия, които бихме поставили на други партии.”.

„За нас най-важно е да има предсрочни избори. Твърде дълго се чертаха червени линии. Вече има пропасти между партиите и обществените настроения и тонът за дебат трябва да се преосмисли", допълни Атанасова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай